Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır ? 2021



Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır?


Günümüzün gözde yatırım aracı bitcoin değer kazanmaya devam ederken insanların kafasındaki soru evde bitcoin madenciliği yapabilirmiyim oluyor. Günümüzde bitcoin madenciliği yapmak için çeşitli yollar bulunuyor. Bu madencilik yöntemlerini sizler için 4 başlık altında toparladık.

  • CPU (İşlemci) ile Bitcoin madenciliği
  • GPU (Ekran Kartı) ile Bitcoin madenciliği
  • Donanım (ASIC) Bitcoin madenciliği
  • Bulut (Cloud)  Bitcoin madenciliği


CPU (İşlemci) İle Bitcoin Madenciliği


Bitcoin madenciliğinin ilk yıllarında günlük hayatımızda kulladığımız bilgisayarlar ile bitcoin üretmek oldukça kârlıydı. Zaman içinde artar üretim hacmi kişisel bilgisayarlarla üretim imkanını yitirdi. Bu yoldan Bitcoin madenciliği yaparak kâr etmek nerdeyse imkansız hale geldi. Yinede CPU ile Bitcoin madenciliğine ilgi oldukça yoğun. CPU ile bitcoin üretmek için bazı programlar ve oyunlar bulunmakta başka bir makalemizde sizlere bu konu ile ilgili geniş bilgiler sunacağız.


GPU (Ekran Kartı) İle Bitcoin Madenciliği 


İşlemci gücünün yetersiz kalmasıyla, GPU olarak da bilinen ekran kartları ile Bitcoin madenciliği yapmak en çok tercih edilen yol oldu. Güçlü ekran kartları ile evde kurulan sistemlerle insanlar bitcoin üretmekte ve gelir elde etmekteler. GPU ile Bitcoin Madenciliği ile ekran kartlarına olan ilgi bi hayli arttı. Oyuncuların ekran kartı bulmakta zorlanmalarına neden oluyor.

Donanım (ASIC) Bitcoin Madenciliği


Bitcoin madenciliği her zaman gelişmekte olan bir teknoloji, zaman içerisinde Bitcoin madenciliği için yetersiz  kalan CPU ve GPU madenciliği yerini Bitcoin madenciliği için üretilen ASIC cihazlara bıraktı. Bu Bitcoin madencilik donanımı CPU ve GPU madenciliğine kıyasla daha verimli madenciliğe olanak sağlıyor.


Bulut (Cloud) Bitcoin Madenciliği


Bitcoin madenciliği hem ekipman hem de harcıdığı elektrik miktarının çok yüksek olması nedeniyle maliyeti oldukça artmakta, Bu yüksek maliyet nedeniyle insanlar diğer bir seçenek olan bulut madenciliğine yöneliyor. Ekipman ihtiyacı duyulmayan bu yöntem ile bitcoin madenciliği yapmak en kolay yöntem olarak görülüyor.

Bulut madenciliğine artan bu ilgi yatırımcıları bu yönde yatırım yapmaya itti, günümüzde bir çok platform ile bulut madenciliği yaparak ekipman ve elektrik faturalarıyla uğraşmadan Bitcoin madenciliğine başlayabilirsiniz.


"En iyi ve En Güvenilir Bitcoin Satın Alma Siteleri 2021"


Next Post Previous Post
No Comment
Yorum Yap
comment url