Evde Mum Yaparak Para Kazanma ( Düşük Sermayeli)

 Evde Mum Yaparak Para Kazanma

Pandemi dolayısıyla işsizlik giderek artmakta, birçok insan iş arayışında, özellikle ev hanımları evden çalışarak eşlerine yardımcı olmak istiyor ve evde para kazanma yollarını araştırıyor. Bu rehberimizde evde para kazanabileceğiniz güzel bir yöntemi anlatacağım, bu yöntemle sizde evde para kazanmaya başlayacaksınız.

Evde Mum Yaparak Para Kazanma

Evde Mum Yapmak İçin Malzemeler

Evde mum yaparak para kazanmak için bir miktar para harcamamız gerekecek, merak etmeyin biraz sermayeyle bu işi halledeceksiniz. İlk olarak hangi hammaddeyi kullanacağımıza karar vermemiz lazım, kolay ulaşılabilir olduğu için çoğu insan parafin kullanıyor ama sağlığa zararlı olduğu için parafin kullanımını önermiyorum. Hammadde olarak soya wax yada balmumu kullanırsanız yapacağınız mumlar daha sağlıklı olacaktır.

Hammadde Fiyatları

  • Parafin: 1 Kilosu 30 ila 50 TL arasında
  • Soya Wax: 1 Kilosu 50 ila 100 TL arasında
  • Bal Mumu: 1 Kilosu 50 ila 100 TL arasında

Hammadde seçimini yaptıktan sonra evde mum yaparken kullanacağımız malzemeleri satın alalım. En çok lazım olan malzemelerden bir tanesi fitildir mumum yanmasını sağlayan bu malzeme olmazsa olmaz. Şekilli mum yapmak için kalıp almalısınız. Eğer renkli mumlar yapacaksanız gıda boyası almanız gerekiyor, yapacağınız mumun güzel kokması içinse biraz esans yağ ekleyerek güzel kokmasını sağlarsınız.

Malzeme Fiyatları

  • Fitil: Ortalama  50 Adet 20 TL arasında
  • Kalıp: Ortalama 20 - 100 TL arasında
  • Gıda Boyası: Ortalama 20 - 50 TL arasında
  • Esans Yağ: Ortalama 10 - 50 TL arasında
Fiyatları ortalama olarak aldım çok daha ucuza bulabilirsiniz internetten almanızı tavsiye ederim güzel indirimler olabiliyor.

Mum Yapım Aşamaları

Malzemeleri tedarik ettikten sonra mum yapımına başlayabiliriz aşağıdaki maddeleri tek tek uygulayarak sizde kolayca mum yapabileceksiniz.

  • İlk olarak tencereye suyu koyun ve kaynatın daha sonra eriteceğiniz hammaddeyi başka kaba koyarak ilk koyduğunuz tencerenin üstüne koyun, hammaddeyi buhar yardımı ile eriteceğiz. Buna çok dikkat edin, hammaddeyi direk tencereye koymayın.
  • Hammadde tamamen eridikten sonra yapmak gıda boyası ekleyerek renklendirebilirsiniz.
  • Daha sonra esans yağ ekleyerek kokulu mum olmasını sağlayın
  • Mumu dökeceğiniz ısıya dayanıklı mum kalıbına fitili koyun ve dikkatlice hammaddeyi kalıba dökün.
  • Daha sonra mumun donmasını bekleyin
  • Donan mumu kalıbından çıkarın.
Yukarıdaki aşamaları yaparak sizde kısa sürede mum yapabileceksiniz ama unutmayın bu işlemleri yaparken çok dikkatli olmanız gerekiyor eriteceğiniz hammadde çok sıcak olacak elinize değmesi durumunda çok canınız yanabilir ve hammaddeyi kesinlikle buharda eritin.

Hangi Şekillerde Mum Yapabilirim

Yapacağınız mum ne kadar güzel olursa o kadar çok kazanç sağlarsınız, internette bir çok çeşit kalıp bulunmakta değişik mumlar yaparak insanların dikkatini çekebilirsiniz, hayal gücünüzü göstererek eşsiz mumlar yaparak rakiplerinizden daha çok satış yapabilirsiniz.

Evde Mum Yaparak Para Kazanma

Ne kadar Kazanırım

Yaptığınız mum yaparak ne kadar kazanacağınızı merak ediyorsunuz, bu sorunun cevabı yapacağınız muma bağlı, yaptığınız mumun hammaddesinden tutun kokusuna kadar kalitesini belirleyen şeyler olacaktır, özellikle yaptığınız şekillerde kazancınızı belirleyen faktörlerden bir tanesidir. Piyasaya baktığınızda bir çok fiyata mum görmeniz mümkün yaptığınız mum 10 TL'de olabilir 50 TL'de olabilir, o yüzden kaliteli, güzel şekilli ve kokulu mumlar yapmak sizin için daha iyi olacaktır.

Yaptığım Mumları Nasıl Satabilirim

 Mum yapımını tamamladınız şimdi akılardaki tek soru bu mumları nasıl satabilirim ? Halihazırda Facebook veya İnstagram hesabınız varsa ilk satışa oradan başlayabilirsiniz  özellikle çevrenizdeki insanlara pazarlayarak piyasaya girmiş olursunuz. Daha sonra kendinize Letgo hesabı açın özellikle çevredeki insanların size daha kolay ulaşabileceği bu uygulama ile yaptığınız satışların kargo işleriyle uğraşmak zorunda kalmazsınız. Belirli bir satışı  geçip işleri büyüttüğünüzde daha büyük alışveriş sitelerine geçmenizi öneririm. Sormak istediğiniz soru varsa aşağıda bulunan yorum yap kısmından bize ulaşabilirsiniz.

Next Post Previous Post
No Comment
Yorum Yap
comment url