Metaverse Nedir ? Sanal Dünyaya İlk Adımlar

İnternetin Geleceği Metaverse


Web 1.0 ile başlayan internet macerası günümüzde adını sıkça duyduğumuz Metaverse ile gelişmeye devam ediyor, Web 1.0 ile insanlar sadece içeriğe ulaşıyordu, kullanıcılar arasında bir etkileşim olmuyordu ama günümüzde gelişen internet ile isteyen herkes içerik oluşturup birbirleriyle etkileşim halinde olabiliyor, Peki internetin son çağı Metaverse Nedir ?

Metaverse Nedir ?

Metaverse Nedir ?

Metaverse, sanal dünya olarak tanımlayabileceğimiz bir teknolojidir. İnsanların sanal gerçeklik gözlüklerini takarak ulaşacakları sanal bir kamusal alan. Yıllardır gelişmekte olan sanal gerçeklik teknolojisinin bu alanda kullanılacağı yıllardır biliniyordu özellikle Facebook bu konuda ilk adımı attı. Facebook oluşturacağı sanal dünya ile kullanıcılar büyük bir etkileşim haline girecek, sanal para birimleri ile alışveriş yapacak, sinemaya gidecek ve ya arkadaşıyla oturup oyun oynayabilecek. Metaverse ile ilgili bir çok şirkette kendi sanal dünyalarını oluşturmak için çalışmalara başladı, yakında Metaverse ile ilgili bir çok yeni ekipmanlarda gün yüzüne çıkacak, son olarak dokunma hissi için yeni bir teknolojinin üstünde çalışıldığı haberleri ile karşılaşıyoruz, bu teknoloji iyi bir şekilde çalışırsa Metaverse dünyasında bir çok sektörün bu teknolojiyi kullanacağından emin olabilirsiniz.

Metaverse Kavramı Ne zaman Çıktı ?

Metaverse kavramı, 1992 yılında yayımlanan  Snow Crash adlı romanda ortaya çıkmıştır, romanın yazarı Neal Stephenson, romanında yarattığı kurgusal dünyanın günümüzde oluşturulan sanal dünyanın ilk adımları diyebiliriz.

Metaverse Konulu Film Önerisi

Metaverse kavramını en iyi işleyen 2018 yapımı Başlat: Ready Player One adlı filmi izleyerek Metaverse kavramını daha iyi anlayabilirsiniz. İMDB puanı 7.4 olan bu filmi bir çok insan beğenerek izledi.

Önümüzdeki günlerde Metaverse ile ilgili bir çok yenilik görebileceğiz, gün geçtikçe ilerleyen bu teknolojinin gelişimini bizde merakla takip ediyoruz.



Next Post Previous Post
No Comment
Yorum Yap
comment url