Kripto Para Nedir ? Nasıl Ortaya Çıktı ?

Kripto Para Nedir ?

Kripto Para, tamamen dijital herhangi bir fiziksel biçimde bulunmayan, şifrelenmiş para birimidir. Geleceğin para birimi olarak görülen kripto paralar birçok devlet ve şirketler tarafından kabul edilmiştir. Kriptografi ile şifrelenerek güvence altına alınan kripto paralar kopyalanamaz ve sahtecilik yapılamaz hale getirilmiştir.

Kripto Para Nedir ?

Kripto Paralar Ne zaman Çıktı ?

İlk kripto para olan Bitcoin, Satoshi Nakamoto tarafından 2009 yılında oluşturulmuştur.

Kripto Paralar Nasıl Oluşturulur ?

Kripto para, madencilik adı verilen bir işlemle oluşturulur, bu işlemi yapabilmek için özel donanımlara ihtiyaç vardır, bu özel donanımlara sahip kişiler verdikleri hizmet karşılığında kripto para kazanmaktadırlar. Madencilik yapan kişi sayısı ne kadar artarsa kar etmek zorlaşır. Bitcoin limitli üretildiği için değeri giderek artmıştır.

Kripto Paralar Yasalmıdır ?

Kripto paralar birçok ülkede yasal olmasına rağmen bazı ülkeler bu para birimlerini kullanmayı yasal hale getirmemiştir. Şu an ülkemizde kripto para alım satım ile ilgili bir yasak bulunmamaktadır.

Kripto Paralar Güvenlimidir ?

Kripto paralar, hiçbir merkezi olmayan, aracı kurumu olmayan bir para birimidir, sadece internet aracılığı ile kullanılan kripto paralar her işlemde özel şifrelenme ile kullanılır. Tüm bu işlemler blockchain aracılığı ile yapılır ve işlemleri herkes görebilir. Sahte para ve çift işlem gibi dolandırıcılıkları yapmak imkansızdır.

Next Post Previous Post
No Comment
Yorum Yap
comment url